VANILJGLASS
2 ägg
1 strösocker
2½ dl mjölk
2 dl grädde
1½ msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker väl. Sätt till mjölken.
Sjud blandningen under omrörning tills krämen
tjocknat. Låt det svalna.
Rör i grädden och vaniljsockret tills allt är
blandat.
Häll glasskrämen i en plastbytta med lock och
frys snabbt in den.
Glassen kan sparas i frysen ca en vecka.
JORDGUBBSGLASS
250 g färska eller frysta osockrade jordgubbar
1½ dl socker
1 msk citronsaft
2 dl grädde
1 dl mjölk
Blanda ihop alltsammans i en mixer och lägg in i
frysen.
----------------------------------------------------------------------------------------------
KIWISORBET
1½ dl vatten
1½ dl socker
7 st kiwin
1 msk citronsaft
Koka upp vatten och socker och låt sjuda i 2 min.
Låt svalna.
Mixa kiwifrukterna med citronsaften.
Blanda ihop alltsammans och skjuts in i frysen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar